Menu Sluiten

Hoe Bereid Je De Ondergrond Voor De Aanleg Van Een Tennisveld

De openbare sector, sportclubs en particulieren beschouwen ons als de ideale partner voor de aanleg, de renovatie en het onderhoud van sportterreinen.

Aanleg, onderhoud en renovatie van sportvelden

Wij bieden een totaalservice – zowel indoor als outdoor – voor de realisatie van tennisbanen, voetbalterreinen, hockeyterreinen, atletiekpistes, Finse pistes, multifunctionele sportterreintjes, minigolf en meer. Een piekfijne uitvoering van uw project binnen de afgesproken deadlines, beschouwen onze vaklui als hun erezaak. Onze lange referentielijst van geslaagde projecten spreekt voor zich.

Onze diensten:

De openbare sector, sportclubs en particulieren beschouwen ons als de ideale partner voor de aanleg, de renovatie en het onderhoud van sportterreinen. Opgericht in 1954 als specialist in graveltennisbanen, groeiden we de afgelopen decennia uit tot een onderneming gespecialiseerd in sportterreinen en sportaccommodaties evenals leverancier van uitrusting voor sportterreinen.

De sportterreinen van Derriks-Sport genieten een lange levensduur. Een aantal terreinen aangelegd in de jaren “50 worden nog steeds intens gebruikt. Geen eendagsvliegen dus. Het gebruik van hoogstaande kwaliteitsmaterialen én een vakbekwame uitvoering staan garant voor de duurzaamheid van uw project. Dit alles bieden wij aan tegen de juiste prijs-kwaliteitverhouding.

Dankzij onze persoonlijke aanpak en een grote flexibiliteit, beschouwen we elk project als maatwerk. Volledig conform uw lastenboek en de voorschriften, werken we alles tot in de puntjes af. Persoonlijke en intense contacten met zowel de klant als de ontwerper garanderen een vlotte uitvoering.

Meer info of een vrijblijvende offerte op maat?
Bel 012 741 541 of stuur een ons een mail!

25100852510085

Meer info

tags: Aanleg Sportvelden – Aanleg Tennisbanen – Aanleg Tennisvelden – Aanleg Voetbalvelden – Diensten Aanleg Tennisbanen – 

Wenst u meer info over hoe bereid je de ondergrond voor de aanleg van een tennisveld kijk dan vlug op https://www.derriks-sport.be | Hoe Bereid Je De Ondergrond Voor De Aanleg Van Een Tennisveld

De Voorbereiding van de Ondergrond voor een Tennisbaan

Droom je ervan om je eigen tennisveld in de achtertuin te hebben? Of misschien ben je verantwoordelijk voor de aanleg van een professionele tennisbaan? Dan weet je dat een goede voorbereiding van de ondergrond essentieel is. Laten we samen door het proces lopen hoe je dit het beste aanpakt.

Stap 1: Het Kiezen van de Juiste Locatie

Een tennisbaan leg je niet zomaar ergens neer. De locatie is cruciaal. Zorg ervoor dat de plek voldoende ruimte biedt en vlak is. Vermijd plaatsen met veel bomen en struiken in de buurt, want wortels en bladeren kunnen later problemen veroorzaken. Ook is het belangrijk dat het gebied goed bereikbaar is voor eventuele bouwmachines.

Stap 2: Grond Analyseren en Voorbereiden

Voordat je ook maar iets kunt doen, moet de grond grondig geanalyseerd worden. Dit helpt bij het bepalen welk type ondergrond het meest geschikt is voor jouw tennisbaan. Klei, gras of kunstgras, elke keuze heeft zijn eigen voorbereidingsmethode nodig. Nadat de analyse compleet is, begin je met het egaliseren van het terrein. Verwijder alle puin, stenen en ander afval dat de kwaliteit van het speelveld kan beïnvloeden.

Stap 3: Drainage Aanleggen

Een goede drainage is onmisbaar. Tennisbanen vereisen een uitstekende afwatering om plassen en modder te voorkomen na regenval. Een slecht gedraineerde baan kan leiden tot onderbrekingen tijdens wedstrijden en trainingen en kan zelfs schade aan de baan veroorzaken. Zorg dus voor een professioneel aangelegd drainagesysteem.

Vergeet niet dat deze taken complex kunnen zijn en specifieke expertise vereisen. Het kan verstandig zijn om professionals in te schakelen die ervaring hebben met dit soort projecten. Een betrouwbare partner hiervoor vind je op Derriks Sport Tennisbanenaanleg, waar ze gespecialiseerd zijn in het aanleggen van hoogwaardige tennisvelden.

Met deze stappen ben je goed op weg om een duurzaam en professioneel tennisveld aan te leggen waarop jarenlang gespeeld kan worden. Denk eraan, een goede start is het halve werk! Door zorgvuldig te plannen en de juiste technieken toe te passen, zorg je ervoor dat jouw tennisbaan zowel functioneel als esthetisch aan alle verwachtingen voldoet.


Onderstaand kan u algemene informatie vinden doch deze behoort niet specifiek tot bovenvermeld bedrijf
.

Hoe bereid je de ondergrond voor de aanleg van een tennisveld

!–StopPubText–>.